Vriendelijk voor de natuur. En voor u.

Bij Jensen hebben we een lange en trotse traditie hoog te houden. Wij koester onze roots en maken nog altijd al onze bedden in Svelvik, net zoals we altijd hebben gedaan. Het is voor ons belangrijk dat onze handelingen zo duurzaam en milieuvriendelijk zijn als mogelijk. Voor ons milieu, onze medewerkers, onze klanten en voor toekomstige generaties. Voor ons spreekt het voor zich dat de bedden die we ontwikkelen voor de toekomst het best mogelijke slaapcomfort moeten hebben. Maar we voelen ook een zeer grote verantwoordelijkheid om producten te maken die de gezondheid bevorderen, geen schaden aan het milieu doen en de langst mogelijke levenscyclus hebben. Bij het verkrijgen van het Swan label zijn alle relevante milieueffecten in verband met de keuze van grondstoffen, product fabricage, gebruik van chemicaliën en recycling zorgvuldig beoordeeld.

Het Swan label stelt steeds strengere eisen aan ons als producenten. Dit is goed voor het milieu, voor u en voor uw gezondheid. En het betekent dat we bij Jensen constant op zoek zijn naar beter materialen en slimmere oplossingen voor onze producten. Dit mag geen afbreuk doen aan kwaliteit en comfort, maar moet ons dichterbij de meest verantwoorde productiemethoden die mogelijk is brengen.

We doen het nu al goed.

We zijn zeer selectief als het gaat om de materiaalkeuze en werken alleen met leveranciers die voldoen aan onze kwaliteiten productienormen. Om verspilling te voorkomen, bestellen we stoffen in speciale maten voor onze bedden, zodat er zo min mogelijk afval is.

Vooral onze Supreme collectie bestaat uit recyclebare en herbruikbare stoffen. En natuurlijk dragen alle stoffen het Swan label. Bovendien is de wol die in onze collectie wordt gebruikt recyclebaar en herbruikbaar en in principe milieuvriendelijk. Het hout dat in onze bedden wordt gebruikt, is afkomstig uit FSC® gecertificeerde bossen en 30% van het aluminium dat in de veren is gebruikt, is gerecycled. Wij hebben natuurlijk de duurzaamheidsbelofte gedaan en het gebruik van plastic met 16 ton verminderd in 2020!

Oppervlakken van hout, metaal of stof worden behandeld zonder ongezonde vlamvertragers of andere schadelijke chemicaliën en de bedden ondergaan een AEH test voor ergonomie, hygiëne, klimaat en duurzaamheid in het neutrale Zwitserse testcentrum Good Night's SlaapLabs.

Onze producten worden vervaardigd in Noorwegen en hebben goede duurzaamheid, met vijf jaar volledige garantie en 25 jaar garantie tegen frame- of veerbreuk op alle bedden.

En we hebben nog meer te doen.

We weten dat we nog slimmer moeten zijn om aan nieuwe, toekomstige eisen te voldoen. Bijvoorbeeld de eis dat meer delen van de bedden kunnen worden vervangen om hun levensduur te verlengen, de eis dat we ons product nog energiezuiniger moeten produceren - eisen die vragen om nieuwe garantievoorwaarden, traceerbaarheid markeringen en circulair ontwerp. We moeten minder consumeren en ervoor zorgen dat onze producten de langst mogelijke levenscyclus hebben. We beloven dat we ons best doen om aan de toekomstige vraag naar duurzame productie te voldoen. Voor de natuur en voor jou.

Heerlijk slapen – Elke dag

Heerlijk slapen – Elke dag

Slaappioniers sinds 1947.

Slaappioniers sinds 1947.

Passie voor vakmanschap

Passie voor vakmanschap