Vriendelijk voor de natuur. En voor u.

Voor onze bedden, die in Noorwegen worden vervaardigd, worden uitsluitend materialen productiemethoden gebruikt die aan onze hoge verwachtingen voldoen. Dat geldt ook voor onze leveranciers. Om te bewijzen dat dit echt waar is, werken we met de toonaangevende duurzaamheidskeurmerken, en in het bijzonder met het Nordic Swan-milieukeurmerk. Zo kunnen we 's nachts beter slapen.

De planeet is niet hernieuwbaar, dus moeten wij dat wél zijn.

Bedden met een lange levensduur, gegarandeerd

Bedden met een lange levensduur, gegarandeerd

Ook wij dromen van een duurzame samenleving.

We zijn er trots op dat we de grootste collectie bedden met het Nordic Swan-milieukeurmerk kunnen aanbieden. Bekijk de film om meer te weten te komen over onze inzet voor duurzaamheid samen met het Nordic Swan-milieukeurmerk.

Opnieuw bedenken en opnieuw gebruiken.

De planeet eist van ons dat we slimmer omgaan met onze hulpbronnen. En bedden zijn geen uitzondering. Door te werken met een circulair ontwerp verlengen we de levenscyclus van onze bedden en accessoires, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Ons doel is altijd om bedden te maken die de tand des tijds doorstaan, terwijl we voortdurend werken aan het verkleinen van hun voetafdruk . Onze producten worden vervaardigd in Noorwegen met een volledige garantie van vijf jaar, en een garantie van 25 jaar tegen frame- of veerbreuk op alle bedden.

Vandaag de dag kunnen meer onderdelen van onze bedden dan ooit tevoren worden vervangen wanneer ze versleten zijn, zodat u de keuze hebt om uw bed te repareren in plaats van een nieuw bed te kopen. Bij onze productie hergebruiken we ook meer materialen dan ooit tevoren. Zo is bijvoorbeeld 30 procent van het staal in onze veren gerecycled.

Milieuvriendelijke stoffen.

Milieuvriendelijke stoffen.

Wij streven ernaar alleen recyclebaar en herbruikbaar textiel in onze bedden te gebruiken. De stoffen met de keurmerken Green Care en Easy Care worden geproduceerd met 75 procent minder CO2-uitstoot in vergelijking met nieuw polyester en zijn gemakkelijk te reinigen met water en milde zeep. Al onze stoffen voldoen ook aan de strenge eisen van het Nordic Swan-milieukeurmerk. Ons meest luxueuze beddengoed is gemaakt van wol, geproduceerd in Noorwegen. Dit elegante en zachte materiaal is van nature duurzaam en brandvertragend. De elasticiteit geeft het een soepelheid die zachter aanvoelt tegen uw huid en mooi blijft als het ouder wordt. Het natuurlijke, temperatuurregulerende effect van wol doet ook wonderen voor uw slaapkwaliteit.

Geen schadelijke chemicaliën.

Geen schadelijke chemicaliën.

Als eigenaar van een Jensen bed heeft u het recht om een slaapervaring van hoge kwaliteit te verwachten die even veilig is voor uw gezondheid als voor het milieu. Gevaarlijke chemicaliën horen niet thuis in een Jensen bed of onze accessoires. Daarom behandelen we houten, metalen of stoffen oppervlakken niet met ongezonde brandvertragers of andere schadelijke chemicaliën.

Gecertificeerd en duurzaam hout.

Gecertificeerd en duurzaam hout.

Het hout dat we voor onze bedframes gebruiken is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC®). Dit garandeert dat het hout op duurzame, verantwoorde en sociaal bevorderlijke wijze wordt gewonnen en verwerkt.

Minder verspillen, meer recyclen.

Minder verspillen, meer recyclen.

Wij streven er constant naar om de hoeveelheid afval, dat tijdens het produceren van onze bedden en accessoires vrijkomt, te verminderen. Wij bestellen onze stoffen in speciale afmetingen zodat er zo min mogelijk stof verloren gaat. Door te investeren in machines en software hebben we het afval al weten te verminderen met 18%. Met Norsk Gjenvinning hebben we retourafspraken gemaakt voor het recyclen van plasticfolie, karton, textielsoorten, ijzer/staal, tl-buizen, batterijen, elektrisch afval, spuitbussen en restafval. Ook hebben we retourafspraken met onze leveranciers van europallets, speciale pallets, palletboxen, tussenplaten, tussenrails, opvulchips en schuimvellen die niet voldoen aan de kwaliteitseisen.

Streven naar circulair gebruik van plastic.

Streven naar circulair gebruik van plastic.

Wij zijn lid van Grønt Punkt Norge, een non-profit organisatie die verpakkingen recyclet. Wij zorgen ervoor dat alle verpakkingen die wij inkopen milieuvriendelijk zijn. Via Grønt Punkt Norge en hun initiatief Plastløftet streven we naar het beperken van plastic afval door meer gebruik te maken van gerecycled plastic en onnodig gebruik van plastic te voorkomen. Alleen al in 2020 zijn we erin geslaagd om het gebruik van plastic in onze producten, bedden en accessoires met 16 ton te verminderen.

Voortdurend groeiende ambities.

Voortdurend groeiende ambities.

Wij hebben de grootste collectie bedden met het Nordic Swan-milieukeurmerk. Onze bedden, textiel en accessoires moeten voldoen aan strenge eisen met betrekking tot de impact op het milieu gedurende hun hele levensduur - van grondstoffen tot afvalverwerking of recycling. Elk jaar worden de eisen strenger, waardoor onze ambitie op het gebied van duurzaamheid steeds groter wordt. 

 

Lees meer

Wij steunen de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Het Nordic Swan-milieukeurmerk is onze belangrijkste bondgenoot bij ons werk voor een duurzame toekomst, waarin de planeet wordt beschermd en wij collectief de strijd tegen klimaatverandering aangaan. Samen met Nordic Swan dragen wij bij aan 11 van de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, met bijzondere nadruk op doelstelling nummer 12: Verantwoorde consumptie en productie.

Hieronder vindt u een overzicht van de impact van het werk van het Nordic Swan-milieukeurmerk op de verschillende duurzaamheidsdoelstellingen.

(3) Goede gezondheid en welzijn.+

Strenge eisen voor chemische stoffen in alle producten helpen de hoeveelheid gevaarlijke stoffen te verminderen en bevorderen een gezond leven voor iedereen. 

(3) Goede gezondheid en welzijn.

(6) Schoon water en sanitaire voorzieningen +

Voorschriften voor het gebruik van pesticiden bij de teelt van katoen en andere grondstoffen, alsmede beperkingen op het gebruik van ongewenste kleurstoffen en andere chemische stoffen bij de fabricage van bijvoorbeeld textiel en papier.

(6) Schoon water en sanitaire voorzieningen

(7) Betaalbare en schone energie.+

Vermindering van het totale energieverbruik en van fossiele brandstoffen, en bevordering van lokaal geproduceerde energie voor producten en diensten.

(7) Betaalbare en schone energie.

(8) Fatsoenlijk werk en economische groei.+

Bijdragen aan duurzame economische groei en tegelijk voldoen aan strenge milieueisen. Bedrijven die producten met een milieukeurmerk maken, moeten zich altijd houden aan de wetgeving inzake de werkomgeving.

(8) Fatsoenlijk werk en economische groei.

(9) Industrie, innovatie en infrastructuur.+

Bijdragen aan een efficiënter gebruik van hulpbronnen. Dit omvat de vaststelling van energie-eisen, met name voor de productie- en de gebruiksfase.

(9) Industrie, innovatie en infrastructuur.

(11) Duurzame steden en dorpen.+

Streven naar duurzame gebouwen met de nadruk op een laag energieverbruik, bouwmaterialen zonder ongewenste chemische stoffen en hernieuwbare grondstoffen.

(11) Duurzame steden en dorpen.

(12) Verantwoorde productie en consumptie.+

Vermindering van de milieu-impact van productie en consumptie. Dit zorgt voor duurzame productie en controle van de waardeketen - en levert de eindgebruiker duurzame producten op.

(12) Verantwoorde productie en consumptie.

(13) Dringend actie ondernemen om de klimaatverandering en de gevolgen ervan tegen te gaan.+

Het Nordic Swan-milieukeurmerk is een krachtig instrument voor nationale en gezamenlijke strategieën in Scandinavische landen voor maatregelen tegen klimaatverandering en streeft ernaar het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken en hernieuwbare energie te bevorderen.

(13) Dringend actie ondernemen om de klimaatverandering en de gevolgen ervan tegen te gaan.

(14) Het leven onder water.+

Door strenge eisen te stellen aan chemicaliën wordt het lozen van giftige stoffen in zee teruggedrongen. Bijvoorbeeld microplastics en UV-filters die koraalriffen aantasten.

(14) Het leven onder water.

(15) Het leven op het land.+

Duurzaam beheer van 's werelds natuurlijke hulpbronnen wordt ondersteund door het stellen van eisen op basis van erkende duurzame certificeringsregelingen, bijvoorbeeld voor duurzame bosbouw.

(15) Het leven op het land.

(17) Samenwerking voor de doelstellingen.+

De Nordic Swan is lid van het Global Ecolabelling Network (GEN). Alleen milieuvriendelijke producten en diensten waarvan bewezen is dat ze een lagere milieu-impact hebben kunnen een milieukeurmerk van een lid van het GEN krijgen.

(17) Samenwerking voor de doelstellingen.

The Transparency Act.

Our dedication to sustainability includes living up to both international and national standards, policies and regulations. One such example is the Norwegian Transparency Act. This law mandates that companies identify and handle risks regarding human rights and working conditions throughout the entire value chain. Click the link below to read our complete report on our work related to due diligence in our supply chain.

Lees meer

Our Environmental Policy.

We always strive to make the best beds for both people and planet. This is reflected in everything we do, and it is our promise that when you choose Jensen, you also choose a responsibly produced bed with quality that lasts. Our Environmental Policy is testament to this commitment. Through six core principles, it guides our actions and decisions. 

Lees meer