FAQ

Q: Welke garantieregeling heeft Jensen?
A: Jensen geeft vijf jaar volledige garantie en 25 jaar garantie tegen frame- en veerdefecten. 

Q: Welke stevigheidsgraad moet ik kiezen?
A: Iedereen is uniek en heeft andere behoeften. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Jensen-dealer en u krijgt de beste hulp en begeleiding. Met behulp van de expertise van onze dealers op het gebied van slapen en ligcomfort, kunt u veilig bepalen welke stevigheidsgraad het beste bij u past. 

Q: Jensens bedden voelen zachter aan dan andere bedden die ik heb uitgeprobeerd. Hoe komt dat?
A: Het is algemeen bekend dat een bed dat te hard is niet alleen op de verkeerde plaatsen steun geeft, maar ook de slaapkwaliteit vermindert. De eerste keer dat mensen een Jensen uitproberen, doen ze dat vaak zittend. Dat geeft geen juist idee van de steun die het bed geeft. Om wel een juist idee te krijgen, moet u op het bed gaan liggen, op uw zij of op uw rug. Het zonesysteem van Jensen zorgt ervoor dat uw schouder en heup in het matras zakken en het lichaam de steun geven die het nodig heeft voor een goede nachtrust. 

Q: Ik slaap nu al een tijdje op mijn nieuwe matras, maar het doet overal zeer. Is dat normaal?
A: De ervaring leert dat het lichaam even moet wennen aan een nieuw bed. Een gevoel van vermoeidheid in de rug is de eerste weken niet ongewoon. Dat komt doordat spieren en gewrichten zich aanpassen aan de nieuwe ondergrond. Dat gaat echter weer over. 

Q: Waarom komen er afdrukken/ligplekken in mijn matras?
A: Onze matrassen bestaan uit elastische vullingsmaterialen, die de vorm van het lichaam aannemen. Daarom kunnen de afdrukken van uw lichaam in het matras gaan staan als u het matras een tijdje hebt gebruikt. Dat is volkomen normaal. Het matras biedt nog net zo veel steun en draagvermogen als voorheen.  

Q: Ik heb gehoord dat ik mijn matras moet omkeren; klopt dat, en zo ja, waarom is dat?
A: Wij adviseren u het hoofdmatras vier keer per jaar om te draaien om de levensduur van het matras te verlengen. 

Q: Hoe houd ik mijn topmatras schoon?
A: U kunt de tijk van het topmatras wassen op 60 °C. Gebruik weinig wasmiddel en wees voorzichtig met centrifugeren. De tijk moet in vochtige toestand worden opgerekt en onmiddellijk te drogen worden opgehangen om verkleuring te voorkomen. Wij adviseren u ook uw matras(sen) te luchten en te zuigen. Stel het vulmateriaal van het topmatras bij het luchten of drogen niet bloot aan hitte en direct zonlicht. 

Q: Ik heb de tijk van het topmatras gewassen volgens de aanwijzingen, maar het is toch gekrompen. Wat moet ik nu doen?
A: Haal de delen van de tijk van elkaar en was ze afzonderlijk. Rek ze in vochtige toestand op. Rek de tijk van het topmatras na het drogen op en stop de vulling terug. Doe de ritssluiting dicht. Na een paar dagen zal de tijk zijn oorspronkelijke grootte terug hebben. 
 
Q: Mijn bed kraakt. Wat moet ik doen?
A: Het kraken kan verschillende oorzaken hebben. Controleer of de poten goed bevestigd zijn. Frictie tussen poten en vloer kan worden verholpen door viltjes onder de poten aan te brengen. Bij verstelbare bedden kunnen de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur van invloed zijn op het bed. Smeer de scharnieren en lagers zo nodig. Gebruik siliconenspray 5-56 of iets dergelijks. 

Q: Mijn verstelbare bed wil niet meer omhoog of omlaag. Wat moet ik doen?
A: 1. Controleer of alle snoeren en contacten zijn aangesloten.
2. Ga na of er stroom staat op het stopcontact. 
3. Bij stroomuitval kunt u de noodfunctie gebruiken.
4. Het kan nodig zijn dat u daarna de afstandsbediening opnieuw configureert. Zie de gebruiksaanwijzing. Die kunt u eventueel ook downloaden van jensen-beds.com
5. Wanneer u twee bedden hebt, ruil dan de afstandsbedieningen om, om na te gaan of de afstandsbediening zelf in orde is. 
6. Vervang de batterijen van de afstandsbediening.
7. Controleer of de kinderbeveiliging is geactiveerd (geldt voor Aqtive II, Aqtive III en Dynamique).
Let op: Maak motoren, elektrische componenten of de afstandsbediening niet zelf open. Jensen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid indien dit door onbevoegden is gedaan. Nieuwe componenten en onderdelen dienen bij de producent te worden aangeschaft (geldt niet voor batterijen).  

Q: Meer vragen?
A: Neem contact op met uw Jensen-dealer.

Une passion pour le savoir-faire artisanal

Une passion pour le savoir-faire artisanal

Expertise du sommeil.

Expertise du sommeil.